Sluiten

Categorieën

Filters
      Bakmina - Zondag 24 Juli 2020

      Recept Zoet Zure Chilisaus

      INGREDIËNTEN:

      • 5 rode pepers
      • 200 ml water
      • 150 gram suiker
      • 50 ml azijn
      • tenen knoflook
      • 1-2 eetlepels maizena
      • eetlepel gember (vers - geraspt)
      • eetlepel citroensap
      • snuf zout

      BEREIDINGSWIJZE:

      • Ontvel de teentjes knoflook en snij de chilipeper door de midden om de zaadjes te verwijderen (als je van pittig houdt laat je ze lekker zitten).
      • Doe de knoflook, chilipeper en de gember in een keukenmachine en maal dit fijn.
      • Doe het water, de suiker, azijn, citroensap en een snuf zout in een steelpannetje.
      • Doe de chilli pasta erbij en laat op een laag vuurtje koken tot alle suiker opgelost is.
      • Proef de saus (voorzichtig = heet) en voeg naar smaak een extra pepertje toe als het iets pittiger mag van je.
      • Meng eerst 1 eetlepel maizena met een beetje water en meng dit door de saus. Roer goed door met een garde om eventuele klontjes te voorkomen en kook de saus iets in.
      • De saus moet de dikte hebben van een siroop, na afkoelen wordt hij namelijk nog iets dikker. Is de saus te dun dan voeg je wat extra maizena gemengd met water toe.
      • Giet de saus in een glazen pot of flesje en laat volledig afkoelen. Eet smakelijk!

       

      Recepten & Tips

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Bezoek Visenco.nl op ShopMania
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »