Sluiten

Categorieën

Filters
      Bakmina - Zondag 27 Juli 2020

      Sambal Badjak (gebakken sambal)

      Ingrediënten

      • 300 gram hete pepers
      • 2 stuks uien
      • 5 tenen knoflook
      • 5 eetlepels ketjap manis (zoete dikke sojasaus)
      • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
      • 2 theelepels trassi
      • 2 eetlepels azijn
      • 1 eetlepel citroen of limoensap
      • 150 milliliter warm water
      • zout
      • 2 eetlepels zonnebloemolie

      Instructies

      • Snijd de pepers, uien en knoflook in grove stukken. Pepers kunnen keer op keer in pittigheid verschillen, daarom is het beter eerst een stukje peper te proeven. Wanneer je de pepers erg pittig vind, is het beter de zaadjes en de zaadlijsten uit de pepers te verwijderen voordat je deze in grove stukken hakt. Wij houden van pittig dus ik laat ze erin zitten.
      • Doe de pepers, uien en knoflook in een keukenmachine en maal deze fijn. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kan je het ook in een vijzel tot een puree maken.
      • Zet op het fornuis een pan met dikke bodem op hoog vuur en voeg hier de zonnebloemolie toe. Wanneer deze goed heet is, voeg dan je puree van peper toe. Bak dit voor 2 a 3 minuten al roerend goed aan.
      • Voeg nu de ketjap, suiker, trassi, azijn, citroensap en zout (naar smaak) toe. Bak ook dit voor 2 à 3 minuten roerend mee.
      • Zet nu het vuur wat lager (half vuur) en voeg nu een 1/2 glas warm water toe. Nu moet je onder constant roeren langzaam het vocht uit de massa laten verdampen. Je zal merken dat de sambal steeds dikker en donkerder gaat worden. Wanneer je na een klein half uurtje de juiste dikte heb bereikt, doe je de sambal badjak in een klaarstaande weckpot. Nachtje laten afkoelen op het aanrecht en je sambal is klaar.

      Recepten & Tips

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Bezoek Visenco.nl op ShopMania
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »